BLOX alternatief

Opzoek naar een alternatief voor BLOX? In dit artikel bekijken we de 6 beste alternatieve platformen voor de populaire BLOX-app.

Ik zal gelijk eerlijk zijn: een BLOX alternatief vinden is erg lastig. De app is enorm populair door zijn eenvoud én is relatief goedkoop in vergelijking met de overige platformen.

Toch kan het zo zijn dat je liever op je computer handelt of je coins op een hardware wallet wil bewaren. Ik heb dus enorm mijn best gedaan om wat vergelijkbare platformen en apps te vinden.

Laten we snel beginnen!

1. Trezor

Trezor is een zogeheten hardware wallet, dit is een klein apparaatje dat ervoor zorgt dat je cryptomunten veilig blijven. Het apparaat is ontwikkeld door SatoshiLabs en geldt als een van de beste manieren om je digitale valuta te bewaren.

Het mooie aan Trezor is daarnaast de software-omgeving. Deze heet Trezor Suite en is uitermate makkelijk in gebruik. Met Trezor kun je zelfs direct bitcoins kopen met iDEAL in je wallet. Super handig dus!

Er zijn twee versies van de hardware wallet: de Trezor One en de Trezor T.

2. Coinomi

Coinomi is een gratis wallet die je kan downloaden voor iOS en Android. De Coinomi wallet biedt ondersteuning voor tientallen cryptomunten. Daarnaast is de Android-versie zelfs beschikbaar in het Nederlands.

Het mooie aan Coinomi is dat je direct coins kunt kopen vanuit je eigen wallet. Zo kan je met iDEAL (of Bancontact voor de Belgen onder ons) ondermeer bitcoin, ether en XRP kopen.

Je kan de wallet gratis downloaden in de Apple App Store of Google Play-Store.

3. KuCoin

Voor de iets ervarener trader is er KuCoin – een internationale cryptobeurs waar je tientallen coins kunt kopen. Het mooie aan KuCoin? Dat is dat je gewoon euro’s kan storten met iDEAL.

De KuCoin exchange werkt samen met BTC Direct voor de iDEAL-betaling, super handig dus. Je kan je hier gratis aanmelden: https://kucoin.com/welcome-bonus.

4. Ledger

Ledger is een hardware fabrikant uit Frankrijk. Het bedrijf heeft verschillende apparaten uitgebracht. Op dit moment zijn Ledger’s hardware wallets enorm populair onder beleggers die hun cryptocoins voor langere tijd willen vasthouden.

2 uitstekende opties:

  1. De Ledger Nano X is de meest recente versie en kan zowel beheerd worden via je mobiele telefoon als computer.
  2. De Ledger Nano S is de klassieke hardware wallet van het bedrijf. Een solide optie als je net met crypto begint.

Webwinkel Cryptomaan heeft ook een zeer interessante aanbieding: allebei de hardware wallets in één pakket – zodat je de Ledger Nano S als fysieke back-up kan gebruiken.

5. BL3P

BL3P is een crypto-exchange van het Nederlandse bitcoinbedrijf Bitonic. Het platform is op dit moment nog in beta, waardoor aanmelden helaas nog geen optie is.

Er komt ook een BL3P-app voor iOS en Android, dit zou dus wel eens een interessant BLOX alternatief kunnen worden.

6. Binance

De cryptobeurs Binance mag zich bij uitstek de grootste cryptobeurs ter wereld noemen. Het bedrijf bestaat pas sinds 2017, maar is in een zeer korte tijd uitgegroeid tot een mega platform.

Er is ook een (gratis) Binance-app beschikbaar voor iPhone en Android-telefoons. De app biedt ook een eenvoudigere weergave (de zogeheten Binance Lite-modus). Helaas is Binance niet zo makkelijk als BLOX, zie het dus eerder als een aanvulling dan als alternatief.

Persoonlijk blijf ik mijn BLOX-app gebruiken. Dit bespaart mij enorm veel tijd en houdt crypto trading vooral erg leuk.