BLOX review: 7 redenen waarom het dé beste crypto-app is van 2024

Je hebt er ongetwijfeld van gehoord: de populaire BLOX-app waarmee je razendsnel in bitcoin (BTC) kan beleggen. In deze uitgebreide BLOX review kom je precies te weten waarom de app zo’n succes is.

Zoals de reclame zegt: dit is je teken!

Wil je de BLOX-app proberen? Dan kun je met de vouchercode NYMA een starttegoed van € 10,– krijgen. Je dient deze code in te voeren nádat je jouw identiteit hebt geverifieerd. Let op: je mag deze code per persoon maximaal één keer gebruiken.

Wat is BLOX?

BLOX is een crypto-app van Nederlandse bodem. Via de BLOX-app kun je +40 cryptocurrency’s kopen, verkopen of bewaren. De app is eenvoudig in gebruik én ook nog eens gratis te downloaden voor iOS en Android.

Mijn favoriete app

Als ik een review schrijf probeer ik dat natuurlijk objectief te doen. Alleen bij het lezen van dit artikel merk je al snel één ding:

BLOX is mijn favoriete crypto-app.

Ik ben sinds 2013 bezig met cryptocurrency’s en heb daardoor tientallen apps voorbij zien komen. Op dit moment heb ik zelfs 17 bitcoin-apps op mijn mobiel geïnstalleerd. BLOX is echter de app die ik gebruik voor het dagelijks handelen in crypto. Daarnaast vind ik het ook een goede app om de koersen even snel te checken.

In deze uitgebreide BLOX review ga ik je PRECIES laten zien waarom dit platform zo populair is in Nederland. We kijken naar:

 • Hoe de app werkt
 • Aanbod aan coins
 • Tarieven en limieten
 • En nog veel meer!

Laten we dus snel beginnen!

De BLOX-review (in het kort)

BLOX is de perfecte app voor iedereen die iets met crypto wil doen – of je nou een professionele bitcoinbelegger bent, of voor het eerste keer aan de slag gaat. Tóch krijgen we vaak de vraag: waarom is BLOX de ultieme app?

Om deze vraag te beantwoorden hebben we 7 redenen opgeschreven:

 • Nederlandstalige klantenservice
 • Ondersteuning voor iDEAL en creditcard
 • Directe opname naar je bankrekening
 • Betrouwbare reputatie & positieve recensies
 • Gevestigd in de Europese Unie (EU)
 • Geschikt voor beginnende traders
 • Ten minste 2 jaar actief op de markt

Hoe werkt BLOX?

Er zijn 4 tabbladen onder in het menu – deze gebruik je om door de app heen te navigeren. De tabbladen zijn:

 1. Koersen – hier vind je alle beschikbare coins
 2. Kluis – de plek waarin jouw munten veilig worden opgeslagen
 3. Verdien – dit is het partnerprogramma
 4. Instellingen – hier kun je bijvoorbeeld je wachtwoord wijzigen

Begin vandaag

Wil je zelf de app proberen? Gebruik dan de vouchercode NYMA. Je krijgt dan namelijk € 10,00 starttegoed waar je de BLOX-app goed mee kan testen. Dus: download de app en maak een account aan. Je kan de code pas invullen ná ID-verificatie.

Limieten

Bij BLOX kun je zoveel handelen als je zelf wilt. De app kent slechts één soort limiet: het stortingslimiet. Je kan dus een maximumbedrag in euro’s storten in een bepaalde tijdsperiode.

De limieten zijn als volgt:

 • Niet-geüpgraded accounts kunnen maximaal € 250,– storten in de app.
 • Geüpgraded accounts hebben een stortingslimiet van € 25.000,– per 24 uur. Elke 30 dagen kun je maximaal € 500.000,– storten.

Om een gevarieerde account te krijgen, moet je jouw identiteitsbewijs uploaden in de app. Dit hele proces is volledig geautomatiseerd, bij mijn duurde het upgraden van mijn account slechts 10 minuten.

Je kan de volgende identiteitsdocumenten gebruiken:

 • Je paspoort
 • Een rijbewijs
 • Of je ID-kaart

Let op: je document moet natuurlijk wel geldig zijn en je moet 18 jaar of ouder zijn om de app te mogen gebruiken.

Transactiekosten

De transactiekosten in de BLOX-app zijn enorm laag. Je betaalt slechts 1% fee per order. Bij iedere transactie krijg je van te voren exact te zien hoeveel je precies betaalt. Zo sta je dus nooit voor verassingen.

Dus stel: je koopt voor € 50,– aan bitcoin, dan betaal je hierover slechts € 0,50 transactiekosten.

Aanbod in de app

Via de BLOX-app zijn er maar liefst 31 coins te kopen en verkopen.

#CoinAfkorting
1AlgorandALGO
2Basic Attention TokenBAT
3Binance CoinBNB
4BitcoinBTC
5Bitcoin CashBCH
6CardanoADA
7ChainlinkLINK
8CosmosATOM
9DashDASH
10DogecoinDOGE
11EOSEOS
12EthereumETH
13Ethereum ClassicETC
14ICONICX
15Kyber NetworkKNC
16LiskLSK
17LitecoinLTC
18MoneroXMR
19NanoNANO
20OMG NetworkOMG
21PolkadotDOT
22QtumQTUM
23RippleXRP
24StellarXLM
25SynthetixSNX
26TRONTRX
27TezosXTZ
28VeChainVET
29WavesWAVES
30ZcashZEC

Is BLOX veilig?

BLOX maakt gebruik van ‘cold storage’ – dit betekent dat de zogeheten private keys volledig offline worden bewaard. Deze keys heb je nodig als je een transactie wil uitvoeren. Dit maakt de BLOX-app extreem veilig in gebruik.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de transactiekosten in de BLOX-app?

De transactiekosten (fee) in de app zijn 1% per order. Bij iedere transactie krijg je exact te zien hoeveel je betaalt. Bekijk ook het kostenoverzicht.

Hoeveel coins biedt BLOX aan?

In de BLOX-app kun je 31 verschillende coins, tokens en cryptocurrency’s verhandelen! Zoals bitcoin (BTC), Chainlink (LINK) en Polkadot (DOT). Bekijk ook het volledige aanbod aan coins.

Is de BLOX-app veilig?

Ja – jouw coins worden veilig opgeslagen in je eigen BLOX-kluis. Het bedrijf maakt gebruik van zogeheten cold storage. Dit betekent dat een groot deel van de coins ‘offline’ worden bewaard. Super veilig dus!

Is de BLOX-app betrouwbaar?

Jazeker! De BLOX-app is van het Nederlandse bitcoinbedrijf BTC Direct en staat in het register van De Nederlandsche Bank (DNB).