Facebook-account verwijderen

Ben je hélemaal klaar met Facebook?

Dan wil je waarschijnlijk je Facebook-account verwijderen.

In deze handleiding laat ik je stap-voor-stap zien hoe je jouw Facebook-account definitief kunt sluiten.

Facebook-profiel tijdelijk deactiveren

Ben je eventjes klaar met Facebook? Dan kun je ervoor kiezen om je account tijdelijk te deactiveren.

Bij het deactiveren van je account worden je berichten, foto’s en andere gegevens bewaard. Je kunt dit zien als een soort ‘Facebookpauze’ – waarbij je dus (tijdelijk) geen gebruik kunt maken van het online platform.

Als je jouw account deactiveert, kunnen andere ook niet meer je profielpagina bekijken.

Facebook-account permanent verwijderen

Heb je écht geen zin meer in Facebook? Kies er dan voor om je account permanent te verwijderen.

Bij het verwijderen van je account worden alle gegevens – na 30 dagen – definitief vernietigd. Dit betekent dus dat je niet meer je account kunt herstellen. Je kan later natuurlijk wél een nieuwe account aanmaken.

Benodigde tijd: 5 minuten.

Facebook-account verwijderen:

  1. Ga naar www.facebook.com/help/delete_account

    Zorg ervoor dat je bent ingelogd met de account die je wilt verwijderen.

  2. Klik op Account verwijderen

    Download (indien je dat wil) je foto’s en andere gegevens, zodat je deze kunt opslaan op je eigen apparaat.

  3. Voer je wachtwoord in

    Sluit je account definitief door je Facebook-wachtwoord in te voeren.w

  4. Klik op Doorgaan

    Na het invoeren van je wachtwoord klik je op Doorgaan. Vervolgens kiest je (nogmaals) voor de optie Account verwijderen.

Taak volbracht

Voilà! Je hebt je account succesvol verwijderd! Wist je trouwens dat je hiermee in de voetsporen van Arjen Lubach treedt?

In het tv-programma Zondag met Lubach verwijderde de programmamaker namelijk zijn Facebook-account op nationale televisie.

De tv-aflevering Bye bye Facebook kreeg dan ook veel aandacht in de media. Het fragment is hieronder te bekijken: