Polkadot kopen

Sinds 2020 staat Polkadot (DOT) in de top 10 grootste cryptocurrency’s (op basis van hun zogeheten CoinMarketCap). Het staat zelfs boven de populaire cryptocurrency Binance Coin (BNB).

Wil je Polkadot kopen? Dan moet je opzoek naar een beurs die DOT aanbiedt op zijn platform. Slechts een klein aantal exchanges heeft de cryptomunt opgenomen in hun aanbod. Vandaar dat wij dit artikel hebben geschreven.

Polkadot kopen in Nederland

In Nederland zijn er slechts twee plekken waar je Polkadot kunt aanschaffen. Je kunt Polkadot kopen met iDEAL in de BLOX-app en de website van Bitcoin Meester.

BLOX-app

Via de Nederlandse BLOX-app kun je Polkadot kopen met iDEAL of je creditcard. Je kan de app gratis downloaden voor je iPhone of Android-toestel.

Bitcoin Meester

Handel je liever in crypto vanaf je computer? Koop dan Polkadot bij het Nederlandse bedrijf Bitcoin Meester. Via de website kun je zelfs gratis aanmelden.

Over Polkadot

In eerste instantie is Polkadot gewoon software. Het project heeft als doel om een wereldwijd netwerk van computers te ‘stimuleren’ om blockchains te gebruiken. Het is dus een concurrent van Ethereum (ETH).

Polkadot is pas in 2020 gelanceerd en wordt daarom gezien als the new kid on the block. Doordat de cryptocurrency zeer recent is ontwikkeld, beschikt het over de nieuwste technologieën.