Edge logo

SafePal

SafePal maakt drie verschillende wallets, een mobiele app, Chrome-extensie en een hardware wallet.
Edge logo

SafePal

De Leather Nano X is de meest populaire en veilige hardware wallet voor meer dan 1200 cryptocurrencies.
Edge logo

SafePal

Duis aute irure dolor in reprehenderit in toruate, excepteur sint occaecat.
Wat is een wallet?

Wie bitcoin of andere cryptocurrency’s wil kopen, heeft eerst een geschikte portemonnee nodig. De portefeuille werkt op dezelfde manier als een echte portefeuille. In tegenstelling tot een echte portemonnee worden er echter geen munten in de portemonnee geplaatst, omdat Bitcoin een digitale munt is. Daarom is het een zuiver digitale portemonnee. Wallets zijn ook bekend buiten de wereld van Bitcoin & Co. en worden soms cyberwallet of e-wallet genoemd. Zij kunnen worden gebruikt om digitale goederen te betalen op diverse elektronische platforms. Het is hetzelfde met de portemonnee voor cryptocurrencies. Iedereen die iets met Bitcoin wil kopen, betaalt vanuit zijn portemonnee.

Maar de analogie eindigt al op dit punt. Het is niet waar dat de munten zelf in de portefeuille worden opgeslagen. In feite slaat de gebruiker alleen de sleutels of de private sleutels op die nodig zijn voor de uitgifte van munten. De cryptocurrency (bv. Bitcoin) wordt nog steeds opgeslagen in de blockchain en niet in de portemonnee. In die zin is de portemonnee een soort digitale sleutelhanger waaraan alle sleutels voor de transacties zijn bevestigd. In de volksmond kan men echter zeggen dat de munten in de portefeuille worden bewaard.

Hoe werkt een wallet?

Bij Bitcoin spelen factoren als transparantie en traceerbaarheid van transacties een belangrijke rol. Elke wallet krijgt daarom een specifieke tekenreeks toegewezen, of de wallet bestaat eigenlijk maar uit één zo’n tekenreeks. Elk van deze reeksen is uniek.

Dit betekent dat er geen twee wallets bestaan met dezelfde tekenreeks. Dit maakt het mogelijk om op elk moment een duidelijk onderscheid te maken tussen de verschillende wallets. Het tegoed wordt dan opgeslagen in de wallet.

In principe kan iedereen zien hoeveel saldo er in een wallet is opgeslagen. Dus als iemand de tekenreeks van een wallet kent, kan hij op elk moment het saldo zien. De wallets zijn echter anoniem. Het is dus niet duidelijk wie de eigenaar van de wallet is. Persoonsgegevens worden niet opgeslagen in verband met de wallet. Bovendien is de wallet beveiligd met een wachtwoord. Het is dus niet voldoende om de tekenreeks te kennen om toegang te krijgen tot een wallet en dus het tegoed.

In principe kan iedereen zoveel crypto-wallets aanmaken als hij wil. Dit is hetzelfde als bij een echte portemonnee, waarvan iedereen er ook zoveel kan dragen als hij wil.

Creative digital design

Receive creative graphic and website design services by a team of smart and experienced professionals for all sizes and types of businesses