Bitcoin wallets voor je iPhone: 5 uitstekende apps

Ben je opzoek naar een Bitcoin wallet voor je iPhone? Dan heb je geluk! Voor Apple’s besturingssysteem iOS zijn er namelijk genoeg wallet-apps beschikbaar.

Wanneer je ‘Bitcoin wallets’ als zoekterm invult in de App Store, krijg je direct een waslijst aan apps die allemaal claimen de ‘beste’ of ‘veiligste’ Bitcoin-portemonnee te zijn.

Het kiezen van een wallet is echter niet zo eenvoudig. Wat verwacht je van een wallet & hoe ga je een wallet gebruiken?

In dit artikel bespreken we daarom de meest populaire wallet-apps van dit moment. Zodat je een goed keuze kunt maken en een portemonnee kiest die aan jouw wensen voldoet.

BLOX crypto & bitcoin trading

Het klinkt misschien wat gek, maar ben je eigenlijk wel opzoek naar een ‘echte’ wallet? Steeds meer mensen willen namelijk in bitcoin en andere coins handelen. Ze gebruiken een wallet puur om hun coins naar een exchange te sturen.

Ben jij zo’n gebruiker? Dan is de BLOX-app perfect voor jou. In BLOX kun je namelijk bitcoin en andere cryptomunten kopen op je iPhone. De app is volledig in het Nederlands beschikbaar en is gratis te downloaden in de Apple App Store.

Op je BLOX-account kun je euro’s storten met iDEAL. Vervolgens kun je direct beginnen met handelen in de meest populaire cryptocurrency’s. Over veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. Je digitale munten worden namelijk veilig opgeslagen in je BLOX-kluis.

Coinomi

Als je naast bitcoins ook altcoins in je wallet wil bewaren is de Coinomi wallet misschien iets voor jou. De Coinomi-app biedt namelijk ondersteuning voor tientallen cryptocurrency’s!

Coinomi is daarom wat lastiger in gebruik, maar voor de geavanceerde cryptobelegger een mooie optie.

De app is deels in het Nederlands beschikbaar en de vertalingen worden iedere maand weer een stukje beter. Het unieke aan de Coinomi wallet-app is de intergratie met de Nederlandse dienst BTC Direct. Hierdoor kun je direct bitcoin kopen in de app van Coinomi.

Trust

De Trust-app is een wallet voor iOS die ondersteuning biedt voor meerdere cryptocurrency’s. De app werd een paar jaar geleden overgenomen door Binance. Dat is grootste cryptobeurs van de wereld. Sindsdien heeft de Trust wallet flink wat updates gekregen.

De wallet is simpel in gebruik, maar helaas niet in het Nederlands beschikbaar. Daarnaast is het ook ‘mogelijk’ om crypto te kopen via de app. Alleen is deze optie niet beschikbaar in Nederland of België; hierdoor zijn andere crypto-apps als BLOX en Coinomi een betere optie.

Blockstream Green

Zonder enige twijfel is Blockstream Green de meest eenvoudige Bitcoin wallet-app voor je iPhone. De app is een zogeheten bitcoin-only wallet. Wat wil zeggen dat je er alleen bitcoins mee kunt ontvangen, beheren of versturen.

Voor andere cryptocurrency’s, ook wel altcoins genoemd, biedt Green-app geen ondersteuning.

Een unieke functie is het zogeheten tariefbeheer – het tarief wordt gegeven aan miners voor het opnemen van transacties in de blockchain. Dit tarief kan laag worden gehouden dankzij SegWit.

Als het druk is op het netwerk, is het mogelijk om voorrang te geven aan een transactie met de replace-by-fee. Je kunt de Green wallet gratis downloaden in de App Store.

Copay

Wil je een gezamenlijke wallet met je vriend of vriendin? Bekijk dan eens de Copay wallet-app. Copay is namelijk een zogeheten multi-signature wallet. Dit betekent dat je meerdere ‘handtekeningen’ – oftewel toestemming – moet krijgen, voordat je coins kunt versturen.

Copay is volledig open source (iedereen kan dus de broncode inzien) en wordt ontwikkeld door BitPay. De broncode van de Copay-app wordt ook weer door andere wallet-apps gebruikt.

Samenvattend: je hebt als iPhone-gebruiker een enorme keuze aan apps! Wat ik graag van jou wil weten:

  1. Wat is je favoriete wallet-app?
  2. Gebruik je meerdere wallets?

Laat hieronder een reactie achter – ik ben enorm benieuwd naar je antwoord en je persoonlijke ervaringen.