LiteBit alternatief

Ben je opzoek naar een goed alternatief voor LiteBit uit Rotterdam? Dan kun je kiezen uit tientallen cryptobeurzen waar je jezelf gratis kan aanmelden. De meest populaire alternatieve platformen voor LiteBit zijn: Bitvavo, Binance en BLOX.

In dit artikel bekijken we 7 uitstekende opties die je kunt gebruiken.

1. BLOX

BLOX is een bitcoin-app ontwikkeld door het Nederlandse BTC Direct. Je kent de app misschien wel van de leuke reclames op televisie. De BLOX-app is uitermate geschikt voor beginners en daarom een van de beste alternatieve voor LiteBit.

Je kunt de BLOX-app (gratis) downloaden in de Apple App Store of Google Play-Store. Het aanmaken van een account is erg eenvoudig en je kan vervolgens in 30 cryptomunten investeren.

Start vandaag

Wil je zelf de app proberen? Gebruik dan de vouchercode NYMA. Je krijgt dan namelijk € 10,– starttegoed waar je de BLOX-app goed mee kan testen. Dus: download de app en maak een account aan.

BLOX heeft geen eigen orderboek (zoals andere beurzen) maar dat maakt hier niets uit: de app is namelijk aangesloten op alle grote cryptobeurzen, waardoor ze dus altijd extra goedkoop kunnen inkopen. Vaak zijn hierdoor de prijzen zelfs lager dan op beurzen die wel een eigen orderboek hebben.

2. Bitvavo

Bitvavo is een handelsplatform waar je 58 cryptocurrency’s kan kopen. Het platform bestaat sinds 2017 en is in vergelijking met LiteBit relatief nieuw. Via de website of de Bitvavo-app kun je jezelf gratis aanmelden.

Het grote voordeel van Bitvavo is dat het een échte beurs is met een eigen orderboek. Dit heeft als gevolg dat de transactiekosten relatief laag zijn. Bij Bitvavo betaal je over een bestelling slechts 0,25% fee, terwijl je bij LiteBit al snel 2% kwijt bent.

Je kan je hier gratis aanmelden: https://bitvavo.com/welkom-bonus

3. Binance

Binance is de grooste cryptobeurs ter wereld. Het is een goed LiteBit alternatief als je weet wat je doet. Voor veel mensen is Binance echter veel te ingewikkeld.

Persoonlijk zijn wij minder grote fan van Binance omdat de beurs ‘teveel’ wil doen in één keer. Hierdoor is het platform onduidelijk geworden en ook de Nederlandse teksten schieten tekort.

4. Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is een Nederlandse website met een enorm aanbod aan coins. De naam doet misschien vermoeden dat je er alleen bitcoin (BTC) kan kopen, maar dat is gelukkig niet waar.

Het mooie aan Bitcoin Meester is dat het een broker is met exchange-eigenschappen. Zo kan je automatisch coins kopen en verkopen als een coin een bepaalde prijs aantikt. Dit wordt op de beurs ook wel en limietorder genoemd.

5. Bitmymoney

Bitmymoney is naast Bitonic en BTC Direct een van de oudste bitcoinbedrijven van Nederland. Het bedrijf bestaat sinds 2013 en biedt naar bitcoin slechts twee andere cryptocurrency’s aan.

De website van Bitmymoney is wat verouderd en de UI laat de wensen over. Toch is de app vrij aardig en gratis te downloaden voor iOS en Android. Een van onze favoriete diensten is dat je bij Bitmymoney maandelijks voor een vast bedrag bitcoin kan kopen.

6. Coinmerce

Coinmerce is een vrij nieuwe speler op de Nederlandse markt. Het bedrijf is recent opgericht en beschikt over een webportaal en een mobiele app.

Het aanbod lijkt op dat van LiteBit, maar Coinmerce is niet echt een ‘beter’ platform te noemen. Hoewel het dus een alternatief voor LiteBit is, is het geen betere optie.

7. Anycoin Direct

Anycoin Direct is een non-custodial cryptoplatform. Dit betekent dat je er cryptomunten als bitcoin kan kopen, maar je kan ze er niet bewaren.

Wanneer je bij Anycoin Direct bitcoin koopt, moet je beschikken over je eigen bitcoin wallet. Dit is handig als je met bitcoin wil betalen, maar niet handig als je actief wil traden.

Welk LiteBit alternatief kies jij?

We zijn benieuwd naar de ervaringen van onze lezers. Ga je voor crypto-apps als BLOX en Bitmymoney? Of kies je toch voor een non-custodial dienstverlener als Anycoin Direct? We zijn benieuwd!